Keresés
Close this search box.

Tiszavirág citerazenekar

A Tiszavirág Citerazenekar az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár hagyományőrző csoportja. A csapat jelenleg négy főből áll. A csoport vezetője Bacsa Gyula, aki 1974 –től tagja az eredeti zenekarnak.

Aktívan 1997 óta működik Tiszavirág néven. A személyi állomány időközben változott, mint ahogy az élet más területén is. A tagok mindegyike nyugdíjas, jókedvvel, elhivatottan vesznek részt mint a próbákon mint a fellépéseken. Jó hangú, zenét kedvelő férfiak ők, szívesen szerepelnek szólóban is. Céljuk: a citeramuzsika hagyományőrzése, felelevenítése, régi nóták felújítása, annak színvonalas előadása. A zenekar nemrég egy harmónika kisérettel kiegészült, amely még színvonalasabbá teszi az előadásaikat.

Előadásaikban általában Polgári-Polgár környéki, valamint Tiszamenti dalokat adnak elő, de szívesen énekelnek magyar nótát, katonadalokat, szüreti, summás, arató, lakodalmas nótákat is. A helyi kulturális rendezvényeken évente több alkalommal részt vesznek, örömmel szerepelnek az ország bármely településén.

Felléptek már: Debrecenben, Görbeházán, Rakamazon Józsán, Újtikoson, Tiszagyulaházán, Létavértesen és sorolhatnánk még. 2000 ben Polgár Város Önkormányzata Pro-Urbe díjat adományozott a zenekarnak.

Várnak minden olyan nótázni, citerázni szerető embereket, akik tovább őriznék, tovább adnák ezt a szép kultúrát az utókornak.

A csoport bemutatkozó kisfilmje az alábbi linken elérhető

Megszakítás