Keresés
Close this search box.

Helyben használat

Helyben használat

A regisztrált látogatóinkat ingyenesen illeti meg a könyvtári állomány (könyvgyűjtemény, folyóirat-állomány, hangzó- és elektronikus gyűjtemény), valamint az Internet helyben használata.

A könyvtárhasználók korlátozás nélkül kézbe vehetik a könyvtár nyilvános tereiben elhelyezett dokumentumokat. A raktárban lévő könyveket az olvasó kérésére a könyvtáros adja át.

Könyvtárunk évről évre jelentős számú hírlapot és folyóiratot szerez be. Jelenleg mintegy 90 féle napilap, szórakoztató, tudományos, ismeretterjesztő folyóirat, gyermeklap áll olvasóink rendelkezésére. A tárgyév folyóiratai, heti- és napilapjai szabadpolcon találhatók. Az állványok külső részén a legfrissebb számok, a polcok alatt pedig az idei év, illetve félév füzetei találhatók.

Nem kölcsönözhető állomány:

  • a kézikönyvtárban elhelyezett kézikönyvek és segédkönyvek (lexikonok, enciklopédiák, szótárak, adattárak, repertóriumok, bibliográfiák, monográfiák, jogszabálygyűjtemények stb.);
  • tárgyévi időszaki kiadványok aktuális példányai (napilapok, hetilapok, folyóiratok);
  • a helyismereti dokumentumok egy része (helyi hírlapok, iskolai értesítők, hivatali és vállalati jelentések; önkormányzati jegyzőkönyvek, előterjesztések, rendeletek és határozatok stb.);
  • a bakelitlemezek.

Abban az esetben, ha Önnek olyan könyvekre van szüksége, amelyek nem kölcsönözhetőek, az intézmény zárvatartási ideje alatt lehetőséget biztosítunk ezen dokumentumok kölcsönzésére.

Az Internet helyben használatára könyvtári gépen vagy saját eszközön (laptop, notebook, tablet, telefon) is lehetőséget biztosítunk.

Megszakítás